top of page

2022 júniustól új távmunkavégzés szabályzat lép életbe

A koronavírus - járvány miatt elrendelt #veszélyhelyzet megszűnését követően hatályba lépő #törvénymódosítokkal várhatóan hosszú távon is megmarad az otthoni munkavégzés lehetősége. A #törvénymódosítások célja, hogy a lehető legrugalmasabbá tegye a munkahelyen kívüli #munkavégzést, melynek részleteiről a munkáltatónak és a munkavállalónak kell megállapodnia.


Fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy a következőekben már nincs különválasztva a #homeoffice és a #távmunka, mindössze #távmunkavégzés kifejezés szerepel. A #távmunkavégzést rögzíteni kell a munkaszerződésben.

Első lépésként ebben tudunk segíteni.

Ha a cég döntött, hogy milyen arányban vezeti be a szervezetbe a távmunkát hosszútávon, az irodát is szükséges átalakítani, ha azt szeretnénk, hogy #hatékonyabb legyen a munkavégzés.

Ugyanazon az irodaterületen kevesebb fix asztalra van szüksége a dolgozóknak a távmunkát és irodai munkát ötvöző #hibrid rendszerben, a bejárás rendszerességétől függően. Ezzel párhuzamosan szükséges kialakítani az asztal megosztás rendszerét.

A Covid alatt kiderült az is, hogy a bizalmi kapcsolatok építése személyesen hatékonyabb, mint online. Azért, hogy a kollégáknak lehetőségük legyen több #spontán megbeszélésre, #közösségitereket alakítunk ki a felszabadult területeken.


Lépjük meg együtt a változást. Vezessük be a cégbe a hibrid munkavégzést.

#távmunka #homeoffice #szabályzat #távmunkaszabályzat #hibrid #hibridiroda #törvénymódosítás #veszélyhelyzet


Érdekelnek a részletek?

pok.eniko@kornyezettervezes.hu
pok.eniko@kornyezettervezes.hu

28 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page