top of page

Konyhakiállítás 2020 - az én 5 kedvencem

Idén is megrendezésre került a Papp László Budapest Sportarénában a Konyhakiállítás, amelyet személy szerint 2 évente látogatok, hogy mindig találjak újdonságot, ami felkelti a figyelmem.


Idén a következő kedvenceim voltak:


1. Beépített fogantyúk


Nagyon régóta nem szeretem a konyhabútorok kiálló fogantyúit, és a kiállításra tartó úton rájöttem, miért. Mert egy markáns darab (de egy kevésbé szép is) elvonja a figyelmet a bútor esztétikájáról, egyszerűségéről, megjelenéséről, és egy plusz ritmust ad a bútornak. Persze, az is lehet művészet, de úgy látszik, engem a letisztult megjelenés fog meg.

Így az én 1. számú kedvencem a Pannonkant forgalmazásában az rd rujzdesign beépített fogantyúi, ami a fém színskála ezer árnyalaitaiban kapható.


www.pannonkant.hu


2. Art deco jellegű tapéták


Nem tehetek róla. Vonzódom ehhez a stílushoz. Letisztultságával, geometrikus eleganciájával elvarázsol. Nem is mondok erről többet, csak itt hagyom ezt a képet Nektek.

Life & Wall Design Wallpaper


www.lifeandwall.hu


3. Liebherr hűtők: minőség, szakértelem, esztétikum


Vannak bizonyos konyhatervezési szabályok, amiket be kell tartani: pl. nem teszünk túl nagy hőmérsékletkülönbségű lehülő felületeteket egymás mellé, azaz pl. hűtőt és sütőt, mert az oldaluk felmelegszik, ezáltal a 2 tárgy között jelentős hőmérsékletkülönbség keletkezik, ami nincs jó hatással a szomszédos gép teljesítményére. Nem véletlen, hogy a hűtők esetén minimum alul javasolt szellőzőrácsot beépíteni, de akár felülre is, hogy a levege megfelelően keringjen, és a nagy teljesítményű elektromos gép motorja ne égjen be.

Ugyanezen struktúra miatt fejlesztett ki a Liebherr fűthető oldallapos fagyasztókat, amelyeket így akár a plusz Celcius fokos tartományban megfelelően üzemelű borhűtők mellé is helyezhetünk. Mert milyen praktikus és esztétikus minden hűtési funkciót (normál hűtő, fagyasztó, borhűtő) egy egységben elhelyezni?


www.liebherr.hu


4. A Pannónia Bútor standja


Az én szemem messziről felfedezi a minőséget. Épp ezért töltött el külön örömmel, amikor megláttam a Pannónia Bútor fa ajtólapú, kőlapmintás kerámia munkalapú konyháját, ami közelről megszemlélve is egyre tovább fokozta izgalmamat és elégedettségemet. A fa hatású ajtólap alig látszó élzárásai extra minőséget tükröznek, szemben az átlagos 1-2 mm-es látvánnyal. White szeműeket nagyon zavarhat utóbbi. A 10-12 mm-es kőhatású kerámia munkalap finom gérbevágása, a technológia, amellyel a mosogatót a lap alá tették - ismét szakértelmet, innovációt tükröz. Non plusz ultraként pedig akril frontokat használnak az alsó fiókoknál, amit én eddig nem próbáltam ki a gyakorlatban belsőépítészként, de azt hiszem, eljött az ideje.

Nagyon örülök annak, hogy vannak cégek, akik ezt a magas minőséget képviselik kis hazánkban is, hálás vagyok, hogy megismerkedtem velük. Bízom benne, hogy lesz lehetőségónk együtt dolgozni, egyik most tervezés alatt álló konyhánknál.


www.pannoniabutor.hu


5. Akril frontok


A fényes bútorlapok alternatívája nemcsak karcmentes felületeket ad, hanem esztétikai pluszt is hoz a konyhák világába. Személyes új kedvencem.

www.akrilfront.hu


+1: Az Octogon Deco ekletikus berendezésű standja


Ehhez nem is fűznék többet, vannak cégek, akikre a stílus kötelező érvényű, megfelelési kényszer nélküli, könnyed játék.https://www.octogon.hu/deco/


#artdeco #tapéta #design #belsőépítészet #konyhakiállítás #konyhakiállítás2020 #papplászlóbudapestsportaréna #sportaréna #konyha #kitchen #cucina #pannoniabutor #fogantyú #akril #akrilfront #kerámia #kőhatásúkerámia #bútorlap #esztétikum #minőség #szakértelem #liebherr #pokeniko #pókenikő #környezettervezés #interior #interiordesign #lakás #otthon #felújítás #eklektika #newartdeco #stílus #belsőépítész109 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page